Pages

Wednesday, June 23, 2010

lelaki comel?

siapakah mamat ini? comel kan?


















aaahhh tidakk!!!!!!!!!!!!! adakah aku GAY? hua! mintak jauh le..
tapi seyes he is good looking.. aku suka rambut dia.. style dia.. kenapa la kat maktb taleh rambut panjang ea.. ada je yang kaco nti.. huhu~ =p




















Monday, June 21, 2010

World Cup gila jersey

3rd game (group stage) for world cup 2010 is coming soon.. -brazil-netherlands- had guarantee their places in the 2nd round.. waiting for another 14 teams to qualify.. will the favorite team make it to the next round? or the underdog one will? naah forget it for seconds... let focus on what i wanna share below...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



tadaaa!!!!
the world cup's jerseys (my fav) that suddenly make me feel loaded enough to bid.. haha.. in fact tade duit pn... >.<





















Germany World Cup 2010 Home Kit - Adidas





















Greece World Cup 2010 Home Kit - Adidas


















New Zealand World Cup 2010 Home Kit - Nike





p/s: coming soon... another 4 jerseys... - italy-usa-new zealand (away) - netherlands -

Sunday, June 20, 2010

Ujian Tuhan

yang jahat.. boleh jadi lebih baik.. yang baik.. boleh jadi makin teruk... hhmm.. mana satu aku? makin teruk kah? atau.. on da way nk baik? entah la.. makin susah.. makin banyak cabaran yang terpaksa aku tempuhi... mungkin... ini uj ian Tuhan.. nak tengok sejauh mana aku berserah padaNya.. iyelah.. Tuhan tak uji.. kalau kita tak mampu.. kan?


Saturday, June 19, 2010

Ibu & Facebook oleh Serafina Ophelia

ha3..comel jek.. sajak tulus ikhlas dari hati seorang budak.. ditujukan untuk ibunya yang suda addict pada facebook.. anda? addicted jugakah? mungkin ya.. cerah masa depan untuk dapat anak macam ni.. =)
i wonder.. how the mother will response ya..


video

comel kan? ^__^
anak yang baek.. mendoakan ibunya ke syurga.. dengan lappy skali.. haha~




p/s: ni link untuk full version..

Sunday, June 13, 2010

KAMI 1


*Tentang Kita by Couple*



setiap orang perlukan kawan.. teman.. geng.. orang-orang yang boleh kita berhubung..
tapi... apakah itu kawan? geng warung kopi? member seperjuangan? member lepak-lepak? rakan-rakan sekolah? atau.. kawan-kawan yang bersama-sama kita semasa kita kecil?
tade prejudis.. tade perbezaan.. tade pertandingan.. tiada persaingan..

sehingga suatu hari...
kita belajar untuk buka mata.. dan kita mula nampak dunia bukan lagi sekadar hitam atau putih..
tade hal.. sekarang ni setakat nak buat kawan memang cepat, senang dan pantas.. tak payah kuar rumah.. tak payah bangun kerusi.. tenung skrin komputer keletak-keletuk je keyboard..

boleh suka benda yang sama.. tak suka pun tape.. kenal tak kenal belakang cite.. risiko kita tanggung sendiri kerana persahabatan adalah satu pengembaraan yang tidak boleh diduga..


*Tentang Kita by Couple ends*




*Lagu Untukmu by Meet Uncle Hussain*

kita meneruskan perjalanan hidup mencari kawan, teman dan rakan untuk mengisi kekosongan tanpa menyedari mereka berada di hadapan kita.. hanya menunggu masa menemukan kita kembali.. hanya menunggu keadaan yang akan menentukan arah persahabatan...















*Lagu Untukmu by Meet Uncle Hussain ends*

Wednesday, June 9, 2010

Selawat dan Salam ke atas Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW

waraskah aku..
jika aku merindui seseorang yang tidak pernah ku temu?
semoga sunnahmu..
terus menjadi peganganku.


what they said:

video

"He is a Prophet and not a poet.
and therefore His Quran is to be seen as a Divine Law.
and not as a book of a human being, made for education
or entertainment."




"Barang siapa yang berselawat kepadaku pada waktu pagi sepuluh kali dan pada waktu petang sepuluh kali, ia akan memperolehi syafaatku pada hari kiamat." (Hadis Riwayat Thabarani)

Followers

± Kata Menoda Bahasa ±