Pages

Friday, December 31, 2010

rezeki Dia bagi


alhamdulillah rezeki ALLAH nk bagi.. this time johan lagi untuk futsal tertutup Kg Raja.. 3 kali join tournament, 3 kali juara.. Thanks God!

dapat la duit skit2.. lepas belanja balik penang nti.. tade la beban sgt.. berbaloi maen smpai sakit2 badan, ankle smpai terseliuh balik.. tape nti oke la tu.. kejap je..

aku lagi risau pasal mak.. dia cakap demam sikit je.. hopefully btol la sikit.. moga tak melarat.. esok lusa da nk balik penang... nti berat ati aku nk pegi.. tinggal mak.. huuu sob3


penat + letih!!

Wednesday, December 29, 2010

polah pa ni..


udah gik nangis. eboh sedih2 gik.

move on dear.

eboh seksa ati kitak lagik.






p/s: tq teacher! =D


Saturday, December 25, 2010

katak oh katak


selesai sudah makan ubat.. maw update blog lah.. haha! apa nk ckp eh? emm ahaa!!
cakap pasal ni lah.. one of the most funny things that happen during this holiday.. hahahaha!! see tak cite lagi da gelak da.. nmpk sgt klaka kn? wahha!! =p

kisah bermula pada suatu pagi sesudah subuh.. sorry sket ak pn smayang tau! aha!!
pas smyg tu aku smbung tdo balik.. biasa lah cuti.. sedang kn tak cuti pn aku tdo ini kn pula bila dah ad kt umah.. haha.. tdo depan tv je pn.. malas tdo lam bilik.. tak best!
tdo tdo dan tdo!
and aku tejaga around 10 am kot.. mata stil ngantuk + malas nk bukak.. tetiba.. rasa lembik2 lembap2 kt tangan.. zaaappppppppp!!!!!!!!!!!! satu benda terlintas kt kepala otak nakal aku...

.
.
.
.
.

K-A-T-A-K
.
.
.
.
.


terus dan dan je aku terlompat bangun.. da tak pikir pasal ngantuk dah.. tak hirau tak laku pun godaan seksi ngantuk time tu.. bangun2 terus aku tgk bawah.. memang sah! confirm katak!

duh spoil my mood la der.. katak oo katak.. haih! hahaa... bukan anti..bukan takot.. just.. aku mmg taleh duk rapat dengan katak.. klu dulu kecik2 stended la main dgn katak kn.. tp bila da besar ni... ntah lah.. hormon beralih arah kot.. haha! klu stakat tgk2 tu boleh la.. tp klu suh tangkap pegang, bg RM50 dlu lah bru aku bwat.. hahahhaha!!

sadis kn.. tp bg aku seyes benda ni klaka bila aku teringat balik.. gelak sorg2 nk guling2 klu dapat.. tapi tade la smpai nk buang tebiat mcm tu kn.. hua!

oke3 dah chow dlu.. maw tdo!!
mintak2 la tade katak menggangu lagi..


Monday, December 20, 2010

bodoh bodoh saja..

o-yeah o-yeah o-yeah!!!
aku hepi aku hepi!!
tamat suda game bola 8 sebelah tertutup Kg Raja.. waha semangat teh sep2 kapong wat tournament.. pacing undi lako tu.. haha!

event hari jumaat ngan ahad.. fuh seyes penat! 8 je maen reserve haram sorg pn tadak.. last2 aku lari kuar dulu minum air.. mampuih3

sape menang?
aha tengok intro pn da tau kn sape johan... hahahha walaweyh!! mestila kirog!! 1-0 pn da cukup utk sentap RM300 tu.. biasa la event kampung kn.. RM300 tu kira okey la daripada dapat toto.. kn kn? aha

RM300..
hhmm lepas la tu bwat support minyak motor+topup+makan anak bini.. aha dan2 je kn.. mkn pn mak masak kt umah.. ad hati nk berbini.. sapa maw ntah..
so berbalik pada game td.. em oke la bg aku.. even hujan, stil dpt men dpt ligan lagi.. makan pasir pn ad.. mna tak nya pegi dive dlm air bertakung bwatpa.. kn sodap tu merasa pasir + ada ayor lagi.. haha

3 goals in 5 matches..
nt bad la kn.. aku pn puas hati sbb aku tau tu je yg aku mampu.. tp kna pulun kaw2 dgn member2.. tu confirm la.. byk chances kot.. penalty kick pn xmaw masuk.. duk main tiang palang plak.. haha boooo!!!!!!!!!

tu hari gembira gua.. tp deep inside still broken-hearted.. chewah speaking bagai.. ad hati kn? ckp melayu pn tunggang terbalik.. hahaha

hidup... kadang2 kita lalai..leka..alpa.. lumrah manusia.. tp semua depend pada kita sama ada kita nk teruskn atau mencari jalan yg baru.. honestly aku masih mencari.. aku masih perlukan satu medan utk aku pegang, utk aku bergantung agar dapat terus ke hadapan.. aku ad misi visi aku.. aku nk setanding dengan dia.. aku nak.. aku dapat mendampingi dia..

oh please wait for me..
yea aku tau dia terlalu baik untukku.. tp tu tak bermakna aku tak boleh mencuba kn? aku terima seandainya ada seseorang yg lebih baik utk dia.. =)























Sunday, December 19, 2010

unwritten.









Monday, December 13, 2010

madah pa?


*sila baca dengan nada yg serious..
*jangan gelak..


.........................................................................

Kenak kitak sik madah ngan kamek?
sik penah mk sangka ktk malas cam tok..
mk sedih.. ktk dh makin juk.. sik macam doluk..
mk rindu senyum ktk.. =(





*woi jangan gelak!! kuang ajo.. -_-"

























p/s: aku bdk bru blaja...


Saturday, December 11, 2010

bad day








im having bad days lately.. sorry if ter-emo. . -_-"







streamyx oh streamyx

tak dapat on9 suda.. modem suda kna kick-out. sob3 =(
bertambah tambah la bosannya.. duh! why these must happen right now.. saat aku memerlukan hiburan untuk menceriakan hati sendiri.. chewah~ ahahaha =p

tapi seyesly serabut.. makin hari makin gilak rasanya.. -_-"

Thursday, December 9, 2010

sansan


i dont know why i post this.. i know i should not..
but i just wanna say that..


i miss u. i am sorry.








tade tajok lah!

semalam ad baca satu artikel.. menarik.. jarang dpt tgk artikel macam ni diaplikasi.. mungkin ada.. mungkin separuh separuh.. kita taleh judge orang kn? bia lah.. sekadar berkongsi artikel tersebut di sini.

and satu quote yang aku cukup suka daripada artikel.. jeng3!! ehe =p

"walaupun kita jauh, tak call, tak jumpa dll, tapi hati tetap berzina…"


ouch!!!
huhu.. agak terasa.. terkena batang hidung lah.. nasib tak patah! hee..
well.. maybe Tuhan nk tunjuk smthng utk aku.. klu dulu ye.. tp skrg macam da bebas daripada benda benda tu... not bad hidup single kn? waha!

hari ni cuaca oke.. cerah.. best klu dpt men bola neh.. huhu suke3! tapi i have to stay at home.. tak suke blk.. uhuk! berehat sepanjang hari..

lutut oh lutut~
kenapa mesti hari yang cerah macam ni kau nk sakit? kenapa? kenapa??????????????

old injuries guys.. redha je lah.. spoil btol.. hadui!! tak dapat men bola.. tak dapat g selection under Besut.. sob3 =(

apa maw buat neh.. Facebook? bosan suda.. Tumblr? tade yg menarik utk di upload.. blog? lagi la tade idea.. hhmm Youtube.. please make my day.. huhu

jom bergelak ketawa jap!! ehe lihat lihat lihat!!

video


video

Sunday, December 5, 2010

Sergio Ramos

ini lah kegilaan aku semenjak dua menjak tiga menjak ni... ahahahha! ntah lah kenapa asyik pk pasal beliau ni je.. maybe sebab dia gocoh org kot time Barca vs Madrid aritu.. cool~ smpai men game pn beli beliau men utk club aku.. haha!

i do love u la bebeh!! wakakakakaka~





























sounds gay right? haha lantak korg lah.. hensem tuhhh!





p/s: aku suka subang dia pakai tu.. wee~

Wednesday, December 1, 2010

menulis di kala hujan..

hari ni hujan weh.. hari hari hujan.. mati aku dalam umah ni.. tatau nk bwatpe.. 24 hours on9? eww mampuih la.. da naek muak aku ngadap lappy.. tade benda lain.. on fesbuk men poker.. pastu kalah nyumpah maki hamun lagi.. walaweyh lagho lagho.. haha!

bila hujan maw stop neh.. aku nak kua lah! -_-" nk men bola, lepak lepak, g pasa malam.. eh aah la tak penah g pasa malam lagi sejak balik.. waaa nak yongtaufu!!! tape hope ahad ni tak hujan.. paw mak beli benda alah tu.. ehe!

huih sejukkkkkk!!!! berwap dah mulut ni.. ahahaha koya duk oversea! Paya Rawa je pn smpai nk berwap mulut tu.. ekekeke~ ckp pasal oversea, teringat lak cousin cousin kt oversea.. member member.. dan dia.. huhu kabare kalian? balik lah rasa sejuk kt Malaysia plak.. bley nek motobot.. banjir dah weii.. ahaha!

entry ni agak merepek kn? macam bukan aku je yg tulis.. ta penah penah aku bwat entry macam ni.. haha simptom simptom sejuk terlebih kot.. huhu!

dah 1 Desimber.. eh cane eja eh? Disember? December? haha lantak lah.. yang penting aku tau dah 01/12/10.. huhu.. hari baru bermula dengan terpaksa telan Cephalexin 500mg dgn ape ntah nama dia lg satu dadah tu.. haih cukup tak suka.. tapi nk sihat punya pasal kn.. telan jugak lah.. sian aku.. moga panjang umur.. aamin!

House + Bones !! currently my new addiction.. hahaha!! bosan punya pasal sampai aku layan cite cite camni.. tapi memang best pn.. diorg cool~ agak agak realiti punya ad ke orang orang macam mereka neh.. bijak syial.. ahaha! *jangan gelak sbb aku tgk cite camni.. sekeh kang!

apa lagi nk cakap eh.. emm... em... haa bongok la Real Madrid kalah dengan Barca.. 0-5 babe 0-5!! bukan sikit tu.. tapi tape lah sbb Barca tu mmg power kot.. yg lagi bongok nye Man Utd.. kalah 0-4 dengan West Ham.. wakakakkakakkaa bodo bodo bodo!!! ahahahaa padan muka mu Duang.. game Madrid Barca tuh, mmg puas hati la tgk.. siap nk gocoh lagi.. haha terbaek lah Sergio Ramos.. Ronaldo lagi gampang p tolak Pep Guardiola.. awat tak kasi jatoh teros? hahaha!

sudah sudah!! aku mahu mandi.. tulis panjang panjang bukan ada orang baca pn.. aku sendiri tak baca.. waahahhaa adios~


............

Ya ALLAH.
Andai dia jodohku, Kau berilah aku kesempatan dan kekuatan untuk berubah mendekati Mu.
Aku mohon Ya ALLAH.

Followers

± Kata Menoda Bahasa ±