Pages

Thursday, August 27, 2009

Ramadhan


Enam hari telah berlalu... Alhamdulillah syukur aku kerana masih diberi kesempatan... dan kekuatan... untuk terus menunaikan ibadah puasa Ramadhan... Sesungguhnya Tuhan... Engkau Maha Mengetahui... malam-malam ku sepi... gelita tidak terisi... Ya ALLAH... Aku memohon kepadaMu... pilihlah daku sebagai penerima Nur hidayahMu... agar jasadku tanpa segan silu bangkit menghidupkan malam-malam Mu... yang penuh keberkatan... dan menjanjikan keredhaan....
Semoga hari-hari mendatang lebih baik daripada hari-hari yang telah berlalu.

Tuesday, August 25, 2009

░ Assignment ░




Great ability develops and reveals itself increasingly with every new assignment.





come on guys!!
For sure we can beat them... and finish it up...

dont let those
fear itself creatures ruin us...
Hell Yeah!!!


go Mikey go Mikey~~~ ^________^

Saturday, August 22, 2009

SBE la sangat............

Ehem... ok.. this time wanna use english... haha dont laugh lol... im good what... =D
so.. Langkawi huh... hhmm the main purpose was for the SBE thingy... but when we reached there, it was no longer what it should be... hahaha~~ enjoying myself and having fun all the time... yeah Langkawi's rock!! we still did that SBE assessment ok... huhu~

Beras Basah island

Tasik Dayang Bunting... me pregnant? haha~

with Sudanese

Cable car.. 760 m over the sea level...


see!! we completed the assessment what... hoho~

the jQaf and me...


hahaha so much fun there... got a video too... enjoy it! hakhak~~

video
im the 4th jumper... ^__^


bought some stuff too... say bye bye to my RM600++ -_-"

daims
Ferrero Rocher

kisses

yummy right... wanna some? come to my room GA210... muahaha~
so... im done i guess... nothing much bout the SBE... but sure gonna miss the kids much... they are so adorable meh! huhu~~

The End..........

















ooppssss!!!! wait wait!!!! one more thing....

who is she?
^__^


Friday, August 21, 2009

seminggu berSBE.....

hahaha lots of fun there... nanti2 la ku cerita... upload video skali... jeng2!! hik >.<
maw pulang sudey.... cuti owh... selamat beristirehat yep... dak2 uum korg cuti ta ea? huhu~~
puasa tetap puasa yea... =D


Happy Ramadhan Al-Mubarak

Friday, August 14, 2009

[-tag cik Miha-]

aku ketika kecil? hhmm berbelas tahun dahulu... macam mna ye.. aku pn ta pasti bagaimana aku masa tu... nakal? comel? sllu org kata bdk2 itu comel.. prasan skit... hik =p
tp yg pasti aku memang..........
................


1. Nakal
owh aku sgt nakal okeh... selalu merekrut kazen2 ku utk melakukan aktiviti yang sah-sah akan menaikkan darah si tua... maap ye... kami suke bermain bunga api di bawah rumah ketika matahari tegak atas kepala...
bru nmpak dia punya lip-lap api kn... huhu~ ^__^

2. Suka bermain bola
haha ini memang hobi aku... every weekend pasti akan merengek-rengek pd mak aku... so dat dia akan hantar aku pegi rumah nenek untuk menendang-nendang bola bersama kazen... sanggup merajinkan diri menyiapkan kerja rumah di petang hari semata-mata untuk mengambil hati mak agar dapat bermain bola.. hihi~ =p

3. Manja
*blushing* wakakaka yes! aku mmg manja sewaktu kecil...
sebab aku anak bongsu kot.. bila time nk tdo je, mesti mak dtg tepuk-tepuk bru leh lena... haha wateva... tp skrg ak tatau la mna ntah rsa manja tu hilang... kekadang i miss that feeling... huuu~

4. Berani mati
dengan badan bersaiz kecik dan usia yg masih mentah, ada hati aku nak naek motosikal... tadaa!! bla je line clear, aku try naek moto honda itu.. last2 moto di atas, aku di bawahnya... adeh! berani mati? ye berani mati mencari maut dengan bapakku... sanggup lompat pagar dengan niat nk pegi rumah awek feveret.. blkg umah je pn... misi berjalan lancar... tp balik-balik terus kena fire... aaaaa naseb baek ta kena bedal... haila~


5. Gatal dan mengade-ngade
stat darjah dua da pndai mengusha awek... haih bakat terpendam kot... haha =D ada la anak doctor sorg ni.. cun abes dgn kulitnya yg putih mulus... hahaha~ selalu mengusha beliau di dalam kelas.. bila dia demam, aku pn bwat2 demam gak... hak3.. tp kantoi ngan akak aku.. tatau la cane bley terpsycho ngan dia lak.. malu!! tu darjah dua.. time darjah 6 dah ada awek pn.. hik >.< walaupun x comel tp dia manis dipandang... cewah! hehe biasa la cinta monyet... tu pn sempat menggatal lg ngan awek laen... sekelas lak tu... haha =D


6. Pantang dicabar
haha... pantang dicabar oleh member-member okeh... ada je umpan abes aku sapu... stended la nk tunjuk otai.. mmg otai pn.... ngeh3.. penah sekali ade classmate aku suh tampo dia... haha pompuan tuh.. kurang asam tol cabar aku cenggitu... apa lagi org da bg peluang kn... paaappp!! meleleh air mata dia... haha aku ngan selambernya blah dri kelas.. tp atas dasar-dasar keperimanusiaan dan simpati, aku patah balik dan minta maap ngan dia... dan-dan stop tros nanges... aiseh dak nih.. ngade2 tol...


7. Menanges dalam kelas

whuuppss!! bukan selalu okeh.. sekali saja.. tu pn masa darjah 1 gara-gara kena tron kelas afta streaming... adui tatau nape aku sdey gile... hahhaa direct aku nanges dalam kelas.. cikgu masuk pn aku bwat dek je smbil air mata terus menitis... mulut terus terkedu-kedu.... hahaha malu plak berkongsi cite ni kat blog.... ^__^

8. Gay
haha jgn terkejot... aku bkn gay... cuma berskandal saja... kata ada awek... huhu~ pnh skali blagak gay sewaktu kem di resort mna ntah... setelah beraksi ala-ala panas (kami x bwat pape okeh) di dalam satu selimut, aku tetiba diserang asma... huuu padan muka aku... nasib baik ALLAH ta terbalikkan resort tuh.. astaga!! insaf2 =_=


9. Ada kawan baik

kawan baikku... Aisyah dan Syazwan... diorg adik dan abang oke.. selalu lepak bersama diorang... tunggu parents sama2.. main dgn kucing sama2... Ya kucing tersebut seolah-olah kami yang bela... bila abes je skola mesti kami beli sumtin utk kucing tu makan... haaa baek kn kami... sebab itulah frenship kitorang ngam jek.. tp yg sedihnya masuk je sekolah menengah teros lost contact.... aduuii wondering where are they now....

10. Tak penah jumpa abang sulongku
hhmm.... klu ta silap aku, time aku umo 2 bulan or 2 tahun abg sulongku telah kembali ke Rahmatullah... ta pena nk igt pn wajah dia cane.... no memories between us.... Ya aku sdey.. aku ta sempat kenal dia... sekadar merenung potret di bingkai kaca... haih~ semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam golongan hamba ALLAH yg beriman... aamin!!



selesai suda tag ini... stay up di waktu malam memang memberi banyak idea... hik >.< tamau la tag org laen.. kesian mereka... biar la berakhir smpi sini saja meh... huhu yg penting aku memang aku!! ta penah berubah... masih nakal dan cheeky seperti dulu... masih suka kacau-kacau org... maen-maen... and sarcastic maybe? huhu~ =p



S>B>E

SBE!!!
o yeah... kembali ke skola lg.. kali ni di Langkawi... haha bersama-sama tok ayah, ipe dan apih... here I come kids... we will apply TGFU in da class... beware! maen-maen bley but.. no noise. no smoking. no drinking. no shuffling. hahaha mereka bwat kah semua itu? aku ta pasti tp shuffle hell no!! tatau nape aku cukup benci bila melihat budak bershuffle... adeh! -_-"


p/s: aku guru yg baek kn? hik >.<

Thursday, August 6, 2009

Ego vs Prove

Women wish to be loved not because they are pretty.. good.. well bred.. graceful.. or intelligent.. but because they are themselves....



She doubt my love for her, and I had to break her heart for her to know what true love really is.

Monday, August 3, 2009

kuarantin?

selamat bercuti kepada mereka yg pulang ke rumah.... selamat berkuarantin kepada kami di maktab... huhu sape kata stay maktab ta best ha... kami berbahgia saja di sini... kuarantin memang mengesyokkan hari-hari kami... ^__^

-membuat sedikit esaimen-
frieze pattern tu mmg memeningkan owh... terpaksa redo 2 3 kali...
esei LB prabacaan? wat da....

-berkonvoi ke taiping-

bermandi manda.. melepak-lepak dan berkaraoke...

duang faizal
khairi acap
amin aku
sabu apih
yus
aminullah
farid wan


-overnight-
bersama ikmal and the geng... round2 Batu Ferringhi... midnight movie kt Queensbay... lepak2 di padang kota... seyes aku penat smpai ttdo... keletihan berkonvoi masih bersisa...

-tidur sepanjang hari-
sebab hujan yg xmo bhenti... isk3.. semoga Tuhan menurunkan yg baek2 sahaja...

-overnight lagi-
aku amin sabu faizal acap wan

membeli belah barang yang taley blah di Batu Ferringhi... dajai tol.. rugi ja 27 hinggit aku... haila! then lepak2 di kedai mamak dengan lamanya sambil mengusha-usha sesuatu.. ngeh3 *evilface*
meneruskan aktiviti malam itu dgn bermain snuker... hooho bape frame ntah.. subuh bru blk... semayang kt surau lg... kes3


-jatuh longkang-
no comment! aku sendiri tatau camna bnda ni boleh terjadi.. tup2 kaki kanan dah dalam air, kaki kiri duk tgantung kat muka longkang lg... free2 je dapat 3 calit... -_-"

-berfutsal di malam hari-
memang mengesyokkan!! haha penat beb... pancit sbb da lama ta men.... tp at least score gak berbanyak bijik...
haha~ minum2 di sekitar situ dan melantak tomyam cendawan di Hakim TomYam... nyum2!!guess what? bersnuker lg!!! hahahahaha~ tp kami blk awal... penaaaattt~~~


-DiGi-
kenapa DiGi?? sbbnya ak da beli brodband dia!!! ahahaha~ DiGi! Always the smarter choice...
  • Broadband E160E HSDPA USB Stick
  • HSDPA/UMTS 900/2100 MHz and EDGE/GPRS/GSM
  • HSDPA equaliser and recieve diversity
  • Supports up to 3.6 Mbps high speed downlink packet access (HSDPA)
-tengok wayang-
setem!! hahaha merayap je keje... memang kering r pierre cardin kuh... 6 am bru smpai bilik... haish kesnukeran lg... kalah belanja r... huhu~


sape kata cuti H1N1 di maktab ta best.... kami enjoy jek... aman dan damai....ta mati pn... esaimen pn settle... sikit.... muahaha~ >.<



p/s: selamat berkuliah kembali!!!
=D

Saturday, August 1, 2009

konvoi ke taiping...

trip to taiping... dengan mengepow EX5 rumet, ak konvoi ngan member2... lokasi yg dituju --batu ampar-- sumwhere at taiping.... we began our konvoi around 3pm... gila sume excited... tp smpai ja kt nibong tebal, tayar moto Patrick lak pancit... hilang syok kejap... ades la!! 8 hinggit melayang... huuu~

brmandi mnda di teluk ampar mmg sgt mengesyokkan... huhu.. airnya yg sejuk... waterfall yg mmg awesome+siap bley sliding lg... cam kt sunway lak... haha best2!!!


then kitorg makan2 minum kt mna pn ak tatau... eheh =p
lps solat maghrib siap2 kitorang melepak kt taiping... karok time!!! muahahaha~ Bunga Angkasa n Fantasia Bulan Madu suda cukup untuk memecahkan gegendang suara dan anak tekakku kowt.... hoho syok pe..


mlm beristirehat di rumah Acap... mkn lg... hak3... pagi esok around 8 kami btolak pulang sesudah melahap nasi lemak+kuih muih...
kejap je rsa nk smpai ek... tp yg syoknya bwat wrong way kt penang bridge ngan amin... semata-mata nk posing bgamba ngan kamera mahal... muahaha putus fius tol...




p/s: kami p solat jumaat wpun kepenatan okeh...

Followers

± Kata Menoda Bahasa ±