Pages

Friday, August 14, 2009

[-tag cik Miha-]

aku ketika kecil? hhmm berbelas tahun dahulu... macam mna ye.. aku pn ta pasti bagaimana aku masa tu... nakal? comel? sllu org kata bdk2 itu comel.. prasan skit... hik =p
tp yg pasti aku memang..........
................


1. Nakal
owh aku sgt nakal okeh... selalu merekrut kazen2 ku utk melakukan aktiviti yang sah-sah akan menaikkan darah si tua... maap ye... kami suke bermain bunga api di bawah rumah ketika matahari tegak atas kepala...
bru nmpak dia punya lip-lap api kn... huhu~ ^__^

2. Suka bermain bola
haha ini memang hobi aku... every weekend pasti akan merengek-rengek pd mak aku... so dat dia akan hantar aku pegi rumah nenek untuk menendang-nendang bola bersama kazen... sanggup merajinkan diri menyiapkan kerja rumah di petang hari semata-mata untuk mengambil hati mak agar dapat bermain bola.. hihi~ =p

3. Manja
*blushing* wakakaka yes! aku mmg manja sewaktu kecil...
sebab aku anak bongsu kot.. bila time nk tdo je, mesti mak dtg tepuk-tepuk bru leh lena... haha wateva... tp skrg ak tatau la mna ntah rsa manja tu hilang... kekadang i miss that feeling... huuu~

4. Berani mati
dengan badan bersaiz kecik dan usia yg masih mentah, ada hati aku nak naek motosikal... tadaa!! bla je line clear, aku try naek moto honda itu.. last2 moto di atas, aku di bawahnya... adeh! berani mati? ye berani mati mencari maut dengan bapakku... sanggup lompat pagar dengan niat nk pegi rumah awek feveret.. blkg umah je pn... misi berjalan lancar... tp balik-balik terus kena fire... aaaaa naseb baek ta kena bedal... haila~


5. Gatal dan mengade-ngade
stat darjah dua da pndai mengusha awek... haih bakat terpendam kot... haha =D ada la anak doctor sorg ni.. cun abes dgn kulitnya yg putih mulus... hahaha~ selalu mengusha beliau di dalam kelas.. bila dia demam, aku pn bwat2 demam gak... hak3.. tp kantoi ngan akak aku.. tatau la cane bley terpsycho ngan dia lak.. malu!! tu darjah dua.. time darjah 6 dah ada awek pn.. hik >.< walaupun x comel tp dia manis dipandang... cewah! hehe biasa la cinta monyet... tu pn sempat menggatal lg ngan awek laen... sekelas lak tu... haha =D


6. Pantang dicabar
haha... pantang dicabar oleh member-member okeh... ada je umpan abes aku sapu... stended la nk tunjuk otai.. mmg otai pn.... ngeh3.. penah sekali ade classmate aku suh tampo dia... haha pompuan tuh.. kurang asam tol cabar aku cenggitu... apa lagi org da bg peluang kn... paaappp!! meleleh air mata dia... haha aku ngan selambernya blah dri kelas.. tp atas dasar-dasar keperimanusiaan dan simpati, aku patah balik dan minta maap ngan dia... dan-dan stop tros nanges... aiseh dak nih.. ngade2 tol...


7. Menanges dalam kelas

whuuppss!! bukan selalu okeh.. sekali saja.. tu pn masa darjah 1 gara-gara kena tron kelas afta streaming... adui tatau nape aku sdey gile... hahhaa direct aku nanges dalam kelas.. cikgu masuk pn aku bwat dek je smbil air mata terus menitis... mulut terus terkedu-kedu.... hahaha malu plak berkongsi cite ni kat blog.... ^__^

8. Gay
haha jgn terkejot... aku bkn gay... cuma berskandal saja... kata ada awek... huhu~ pnh skali blagak gay sewaktu kem di resort mna ntah... setelah beraksi ala-ala panas (kami x bwat pape okeh) di dalam satu selimut, aku tetiba diserang asma... huuu padan muka aku... nasib baik ALLAH ta terbalikkan resort tuh.. astaga!! insaf2 =_=


9. Ada kawan baik

kawan baikku... Aisyah dan Syazwan... diorg adik dan abang oke.. selalu lepak bersama diorang... tunggu parents sama2.. main dgn kucing sama2... Ya kucing tersebut seolah-olah kami yang bela... bila abes je skola mesti kami beli sumtin utk kucing tu makan... haaa baek kn kami... sebab itulah frenship kitorang ngam jek.. tp yg sedihnya masuk je sekolah menengah teros lost contact.... aduuii wondering where are they now....

10. Tak penah jumpa abang sulongku
hhmm.... klu ta silap aku, time aku umo 2 bulan or 2 tahun abg sulongku telah kembali ke Rahmatullah... ta pena nk igt pn wajah dia cane.... no memories between us.... Ya aku sdey.. aku ta sempat kenal dia... sekadar merenung potret di bingkai kaca... haih~ semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam golongan hamba ALLAH yg beriman... aamin!!



selesai suda tag ini... stay up di waktu malam memang memberi banyak idea... hik >.< tamau la tag org laen.. kesian mereka... biar la berakhir smpi sini saja meh... huhu yg penting aku memang aku!! ta penah berubah... masih nakal dan cheeky seperti dulu... masih suka kacau-kacau org... maen-maen... and sarcastic maybe? huhu~ =p



4 comments:

Ayuni said...

manje? OMG! OMG! unbelievable! auuwwww~ hahahaha

reenkyra said...

haha....
dolu2 la...
skrg ta lg..
haish... -_-"

[z@ck] said...

aku pnah nek moto kawan aku time aku darjah 5..
hasilnya...pagar umah aku kemek dek dilanggar moto yg dbawa aku..huhuh

MiHa is MynaMe said...

knapakah begini dan begitu.
huhuh~
bakat mengorat dan mengayat rupanya dari kecil.
bagus2.
hhahaha.

patutnya. gay2 di maktab.
disula di perhimpunan.
hahahha.

Followers

± Kata Menoda Bahasa ±